oudersvan couveusekinderen

Zwangerschapsverhaal Esmee en Corne

Esmee                                                   Corne

                 

 

In 2007 was ik eindelijk zwanger na hormoonbehandelingen van een tweeling. De zwangerschap verliep voorspoedig zonder echte problemen. Tijdens een pretecho met 30 weken werd er door de echoscopiste gevraagd of er wel eens wat van gezegd was dat de een veel kleiner was als de ander. Nou nee eigenlijk niet. Wij aangegeven bij de gynacoloog maar volgens hem viel het allemaal wel mee. En toen kwam de beruchte dag 7 november 2007. 's Morgens werd ik wakker omdat mijn vliezen gebroken waren, besefte ook gelijk dit is niet goed want ik ben pas 34 weken zwanger (op de dag af). Dus ziekenhuis gebeld en hup naar het ziekenhuis, daar aangekomen bleken inderdaad mijn vliezen gebroken te zijn en de weeën kwamen ook al op gang. Na een lange en vermoeiende dag was daar om 16.55 als eerste Esmée. Ze werd gelijk weg gehaald om na gekeken te worden. Een kwartier later om 17.10 volgde haar broertje Corné die uiteraard ook gelijk weg gehaald werd. Even later mocht ik ze heel even zien in de couv voordat ze naar de couv afdeling gingen. Zelf moest ik helaas nog door naar de ok omdat de placenta's niet los wilden laten. Terwijl ik lag te wachten tot ik aan de beurt was op de ok kwam de kinderarts bij mijn man, ik was zelf even van de wereld (lag te slapen/half bewusteloos van het bloedverlies). Toen ik weer wakker was stond de gyn daar en die vroeg aan mijn man vertel jij het of moet ik het doen? Nou ja zullen wel begrijpen wat er dan allemaal door je heen gaat. Het bleek dat het helaas niet goed ging met Corné en hij niet zelfstandig kun ademen. Met spoed is er dus een ambulance gekomen vanuit Zwolle naar Almelo om Corné op te halen. Helaas heb ik hierdoor Corné die dag niet meer kunnen zien. Corné is daar opgenomen op de nicu. Esmée heb ik nog wel gezien maar zij bleek een flinke groeiachterstand te hebben met haar 1366 gram, Corné was een stuk zwaarder met 2254 gram. Beide bleken tot overmaat van ramp ook nog eens een infectie te hebben waar voor antibiotica nodig was. Esmée is ook de volgende dag naar Zwolle gebracht naar de high care. Ook zij was vrij ziek en had ondersteuning nodig van de ademhaling dmv cpap. Het is kantje boord geweest of zij moest ook naar de nicu. Tijdens een reguliere echo van de hersenen kwam bij Corné naar voren dat hij tijdens de zwangerschap of bevalling een hersenbloeding gehad heeft. Gelukkig op een plek waar het geen kwaad kon. Na een week in Zwolle te hebben gezeten in het ronald mc donald huis (wat zouden we zonder moeten) mochten we gelukkig terug keren naar Almelo. Waar Esmée en Corné nog 3 weken hebben gelegen. Op 8 december was eindelijk de grote dag dat ze mee naar huis mochten. Wel kwam er daarna nog 2 keer iemand langs van het ziekenhuis voor controle.
In de tijd daarna hebben we nog wel wat gevolgen gemerkt van de vroeg geboorte zo hebben ze beide fysio nodig gehad om de lichamelijke ontwikkeling te stimuleren, krijgen ze morgen voor het eerst logopedie, Corné zijn darmen zijn helaas niet meer voldoende gerijpt na de bevalling waardoor hij dagelijks medicijnen (forlax) nodig heeft om van zijn ontlasting af te komen en als laatste heeft Esmée tot op heden helaas nog nooit haar groei achterstand ingehaald. Hier voor is helaas geen oorzaak gevonden waardoor Esmée nu met haar ruim 2,5 jaar nog steeds maat 74/80 draagt en vaak jonger word geschat dan ze is.
Voor de vroeggeboorte is helaas nooit echt een oorzaak gevonden. Waardoor nog een toch wel spannende zwangerschap volgde (hij zal toch niet ook te vroeg komen) waarbij ik extra in de gaten werd gehouden hun broertje Bram geboren. Een dag voor de uitgerekende datum op 20 oktober 2009.
 
Tips die moeder Ingrid nog wil meegeven:

Tips en ervaringen van Ingrid(Moeder van Esmee en Corne geboren met 27 weken

Mijn tip is: laat het gewoon over je heen komen. En ook neem alle hulp aan die je aangeboden word, ook al denk je dat je het zelf wel aan kunt uiteindelijk lukt je dat niet en ga je er zelf onder door!
Als je de mogelijkheid krijgt aangeboden om in het Ronald McDonald's huis te verblijven omdat het ziekenhuis ver van je woonplaats ligt maak hier dan gebruik van!

 

Vorige                Volgende

Maak jouw eigen website met JouwWeb