oudersvan couveusekinderen
Home » Ontwikkeling Arjan

Ontwikkeling Arjan

Ons verhaal over de ontwikkeling en beperkingen van ons ventje Arjan
 
Zoals jullie al hebben kunnen lezen in het zwangerschaps verhaal hebben wij met Arjan al heel veel meegemaakt in een korte tijd.
Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend dat als een kindje te vroeg geboren word er bijna niets of helemaal niets aan over houd.
Wij spreken uit ervaring, uiteraad heeft  Arjan  een paar beperkingen hieronder zal ik het vermelden:
Arjan heeft slechte ogen( -7 en -8 ),dit heeft hij overgehouden aan de lange periode zuurstof die hij toegediend heeft gekregen. Dit is op zijn ogen geslagen, met gevolg slechte ogen. Hij is met 6 weken ook gelaserd aan zijn ogen. Als we dit niet hadden gedaan was hij waarschijnlijk blind geweest of nog slechter ziend als dat hij nu is.
Verder had Arjan doordat hij in mijn buik niet voldoende ontwikkeld is bij de geboorte een afwijking aan zijn geslachtsdeel. Ze noemen dit (hydrospadie). Dit is verholpen met een leeftijd van 1 jaar.
Arjan heeft ook vocht bij zijn hersentjes. Dit is gelukkig niet veel. Dus ze houden het in de gaten hoe het zich verder gaat ontwikkelen.Of zijn hersenen hier door in de knel komen. Hier is op dit moment geen sprake van gelukkig.
Verder heeft hij lichte longschade opgelopen door de vroeggeboorte. Hij is sneller kortademig en moe. Helaas is er niks aan te doen kwa medicatie. Omdat Arjan dus ook door de beademing littekenweefsel onder zijn stembanden heeft. Dit kunnen ze pas verhelpen als hij in de pubertijd zit
De ontwikkeling van Arjan loopt vanaf baby af aan al traag. Hij heeft een voorkeurshouding gehad i.v.m de nekspieren die vastzaten. Ze zeiden bij de manueel therapie dat hij het kiss-syndroom had ,dus is daar ook aan behandeld. Hij kan nu zijn hoofd en nek weer goed gebruiken ,maar heeft er wel een iets geplat hoofdje aan overgehouden helaas.
Arjan heeft vanaf dat hij 4 maanden oud was fysiotherapie gehad. Eerst aan huis, en met 2 jaar oud bij de praktijk zelf. Dit heeft hij gehad tot hij 3,5 jaar oud was. Daarnaar is het overgenomen door de mkdv waar hij nu op zit.
Arjan heeft ook logopedie gehad. Vanaf 2,5 jaar oud dit heeft hij tot de leeftijd van 3,5 jaar gehad nu krijgt hij ook dit op de mkdv.
We hebben Arjan eerst op de gewone peuterspeelzaal gedaan, maar al snel bleek dat hij hier niet thuis hoorde.  Met hulp van stichting MEE zijn wij bij de nieuwe school van Arjan gekomen, waar hij nu met veel plezier elke dag heen gaat. Dit is een medich kinderdag verblijf hier blijft hij tot hij 5 jaar oud is.
Er zijn inmidels ook testen afgelegt op school ,daaruit blijkt dat hij een achterstand heeft van 1 jaar. Arjan is nu net 4 jaar geweest en hij zit kwa ondwikeling op een leeftijd van +_ 3 jaar oudOok zijn ze er (net als wij )achter dat hij snel is afgeleid, en erg druk is. De test voor ADHD is nu ook afgenomen. Ze willen hem nu erg goed in de gaten houden, omdat ze er hoog mee scoren dus de kans is groot dat hij ADHD heeft .
Nu zijn we wel rond kwa de dingen die ons zoontje er aan heeft overgehouden. Nu ff een paar leuke dingen tussendoor ook erg belangrijk.
Arjan is altijd een zeer druk ,maar vrolijk jongetje die weet wat hij wil.
Hij staat open om dingen te leren en ondhoud vrij veel.
Hij praat redelijk goed en verstaanbaar ,en praat dus ook best veel (het had een meisje kunnen zijn hihihihi)
Arjan houd van klimmen en klauteren ,maar ziet geen gevaar dat is wel erg eng hoor.
Verder speeld hij graag buiten als het weer het toelaat. Binnenspelen vind hij lastig dan kan hij zijn energie niet Kwijt.Hij vind net als andere jongens auto,s en stoeien ,voetballen e.z.v geweldig om te doen uiteraard . 
Arjan is vanaf zijn 3,5 jaar zindelijk overdag. In de nacht is dit nog wel lastig maar komt vanzef goed.

 

Hieronder enkele fotoos van ons lief ventje:

Arjan 1 jaar oud                                            Arjan 2 jaar oud

          

Arjan 4 jaar oud

Maak een Gratis Website met JouwWeb